2021-06-09 16:43:23• hírek • hirado.hu

Willi Orbán lett a legjobb Lipcsében

Nem akármilyen elismerésben lett része Orbánnal, a díjért Gulácsi is versenyben volt.

Willi Orbánt választották az RB Leipzig szurkolói a szezon legjobb játékosának. A klub által meghirdetett szavazáson a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott két alapembere, a legjobb védőnek választott Orbán mellett a kapus Gulácsi Péter is bejutott a legjobb négybe, ahol rajtuk kívül a spanyol válogatott középpályás Dani Olmo, illetve a svéd csatár Emil Forsberg volt még versenyben a „végső győzelemért”. A Leipzig honlapjának beszámolója szerint a voksolást végül Willi Orbán nyerte, írja a hirado.hu.


A Bundesliga 2020/2021-es idényében a Leipzig kapta a legkevesebb, 32 gólt, ebben Gulácsinak és a védelem vezéreként Orbánnak is nagy szerepe volt. A 28 éves magyar válogatott hátvéd ráadásul 40 tétmeccsen öt gólt szerzett és két gólpasszt is adott, ezzel pedig a klub történetének legeredményesebb védője. A szezonban összesen 136 fejpárbajt nyert meg a levegőben, ezzel a harmadik helyen végzett a Bundesligában.

 





Willi Orbán 2015 óta szerepel a lipcsei csapatban, ahol nemrég meghosszabbította szerződését 2025-ig. Összesen 196 alkalommal lépett már pályára a Leipzig színeiben, 18 gólt szerzett, hátvédként ez is klubrekord.


A Leipzig a bajnok Bayern München mögött a második helyen végzett idén a német bajnokságban.

fotó: www.bundesliga.com

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: